Без категория

Графеново покритие на соларни панели

Няма коментари

Производителят на фотоволтаични панели ZNSHINE SOLAR разработи графеново покритие за своите соларни панели. На практика това покритие прави модулите самопочистващи се, като това не само намалява разходите за поддръжка, но и обещава по-висока производителност.

Какво всъщност е графенът? Това е единичен равнинен лист от sp²-свързани въглеродни атоми. Графенът има дебелина само един атом и е известен като най-тънкия материал на Земята. Благодарение на високата хидрофилност, водата се стича лесно по панела, а органичните вещества бързо се разрушават в процеса на фотокатализа (процеса на ускоряване на химичните реакции с едновременно излагане на веществото-катализатор и светлинно излъчване). Прахът също се отстранява лесно и не смущава работата на слънчевите панели.

Графеновия модул на ZNSHINE е съвместим с технологията PERC и технологията черен силиций. Графеновата серия  се предлага във формат  графен модул с двойно стъкло,с  което този панел се явява най-високо технологичното решение на пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.